Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.04.2022, 03:48

Олена Журавська: "Єдине, про що я проситиму – це захист дітей з найбільш постраждалих регіонів України" Олена Журавська:

Секретар Ради суддів України, суддя Деснянського районного суду міста Києва Олена Журавська була запрошена і взяла участь в роботі з’їзду – чергових зборів делегатів Асоціації суддів Польщі "IUSTITIA", яка є найбільшою представницькою організацією, кістяк якої складають польські судді усіх юрисдикцій.

В Польщі асоціація працює вже більше 30 років і найпершою серед інших правничих організацій висловилася про підтримку українських суддів, які постраждали внаслідок російської збройної агресії проти України.

Виступаючи перед колегами, Олена Журавська надала їм детальну інформацію про ситуацію зі здійснення правосуддя в Україні в умовах воєнного стану, інформувала про суддів і працівників апарату, які воюють у складі Збройних Сил України та в силах Територіальної оборони, про зруйновані і пошкоджені приміщення судів, про долі суддівських родин та працівників апарату, які змушені були евакуйовуватися із територій, на яких ведуться активні бойові дії.

Секретар Ради суддів України також зазначила, що консолідація зусиль Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони, представників законодавчої та виконавчої гілок влади, Голови Верховного Суду, на якому зараз основний тягар організації судочинства у відсутності повноважного вищого органу суддівського врядування, дозволили в стислі строки організувати роботу судів в умовах воєнного часу.

"Сьогодні я присутня на вашому форумі не стільки як суддя чи секретар РСУ, а як мама трьох дітей, яких тиждень тому я привезла до своїх друзів, ховаючи від обстрілів у передмісті Києва. Тому для нас, представників судової влади України, надзвичайно важливою буде ваша підтримка задля збереження життя та здоров’я наших дітей і єдине, про що я проситиму – знайти можливості і ресурси для того, щоб прийняти дітей з України і забезпечити їм необхідні умови для життя, навчання, лікування і розвитку на період війни України проти російських загарбників, поки ми, їх батьки, працюємо в Україні задля нашої перемоги" - попросила Олена Журавська.

Вона також наголосила колегам, що українські судді-жінки та працівниці апарату судів, бо саме ці категорії службовців вона представляє на форумі, можуть виїхати за територію України тільки перебуваючи у відпустці, тому плануючи гуманітарну допомогу слід враховувати те, що діти приїжджатимуть до Польщі іноді і без супроводу батьків.

Польські колеги підтримали суддю Олену Журавську і зазначили, що допомога, яку вони організують буде стосуватися в першу чергу дітей. Тому вже зараз вони розпочали збирати інформацію та формувати списки дітей українських колег, насамперед з найбільш постраждалихрегіонів України, які житимуть і будуть навчатись, на період війни, у Польщі та інших країнах Європи.

Пресслужба РСУ