Рада Суддів
України

uaUA enEN

15.09.2023, 09:27

Перші 100 днів роботи нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Перші 100 днів роботи нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

100 днів діяльності нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. 100 днів удосконалення процедур, спрямованих на забезпечення незалежності та підвищення авторитету судової влади в Україні.

Упродовж 1 302 днів через відсутність повноважного складу Комісії судова система не функціонувала повноцінно. Це призвело до суттєвого навантаження у всіх судах країни. Тож, з моменту початку роботи нового складу члени ВККСУ зосередилися на формуванні резерву кандидатів на посаду судді та розгляді повідомлень щодо відрядження суддів. Також вжито заходів із удосконалення процедури добору кандидатів на посаду судді, яку було призупинено у 2019 році у зв’язку з припиненням повноважень членів Комісії II каденції.

ВККСУ також активно співпрацює з міжнародними партнерами, щоб мати надійне плече та належну підтримку.

Із результатами роботи нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України можна ознайомитися, переглянувши презентацію  та опис  до неї.

За інформацією пресслужби ВККС України