Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.02.2018, 12:13

Подробиці кваліфікаційного оцінювання суддів та переведення в новоутворенні в інтерв'ю Станіслава Щотки Подробиці кваліфікаційного оцінювання суддів та переведення в новоутворенні в інтерв'ю Станіслава Щотки

14 лютого розпочалася друга хвиля первинного кваліфікаційного оцінювання суддів. Цієї події більшість суддів країни, хто зі страхом, а хто з надією, чекали майже два роки.

У порівнянні з 2016 роком процедура оцінювання, як і наслідки за непрходження будь-якого етапу оцінювання, стали набагато жорсткішими. Тепер можна звільнити суддю навіть на першому - складанні екзамену, якщо він його "провалить".

Уникати оцінювання роками, до чого вдавалися окремі судді, також не вийде. Поступово стає зрозумілим як будуть комплектуватися нові суди після реорганізації і ліквідації існуючих. Вже можна говорити про те, що ніякого "автоматичного" переведення суддів у нові суди, як говорилося раніше, не буде. Стати суддею нового суду можна буде тільки після успішного проходження кваліфікаційного оцінювання. Не все просто з суддями Верховного Суда України та вищих спеціалізованих судів.

Чим кваліфікаційне оцінювання 2018 року буде відрізнятися від оцінювання 2016 року, чому не слід хитрувати при його проходженні, що буде з суддями вищих судів і як буде відбуватися переведення суддів у нові окружні суди в ексклюзивному інтерв'ю "Судебно-юридической газете" розказав секретар кваліфікаційної палати ВККС України Станіслав Щотка.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням.

За матеріалами "Судебно-юридической газеты"

Прес-служба РСУ