Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.06.2018, 12:47

Про практичні проблеми запобігання та протидії корупції дискутували у Вінниці Про практичні проблеми запобігання та протидії корупції дискутували у Вінниці

Про формування ефективного інструментарію та інституційних механізмів запобігання та боротьби з корупційними практиками сьогодні говорять у Вінниці, під час круглого столу "Запобігання та протидія корупції в Україні".

Метою проведення круглого столу є об’єднання зусиль науковців і практиків у розв’язанні теоретичних та практичних проблем запобігання та протидії корупції, а також вироблення рекомендацій щодо вдосконалення чинного законодавства України і практики його застосування у сфері боротьби з корупцією.

Представники суддівського корпусу, НАЗК, прокуратури, адвокатів та науковців дискутують про корупційні ризики у сфері правової охорони, про проблематику визначення суб'єктів та суб'єктивної сторони правопорушень, пов'язаних з корупцією, а також по умови утворення та гарантії ефективності створення Антикорупційного суду. 

Богдан Моніч, представник Ради суддів України нагадав присутнім, що відповідно до Закону України, саме Рада суддів України здійснює контроль за дотриманням законодавства про конфлікт інтересів в суддівському середовищі. Саме тому Радою суддів було розроблено та затверджено Порядок здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо конфлікту інтересів в діяльності судів.

Захід організовано Апеляційним судом Вінницької області спільно з юридичним факультетом Донецького національного університету імені Василя Стуса за підтримки партнерів заходу – Адвокатського об’єднання "Патюк та партнери", Відділення Асоціації правників України у Вінницькій області, Юридичної фірми "Мартінс", Юридичної компанії "ВОЛХВ", Юридичної фірми "Укрєвролекс", Адвокатського об’єднання "Могильницький та партнери".

Прес-служба РСУ