Рада Суддів
України

uaUA enEN

27.02.2017, 08:01

Про призначення до розгляду питання щодо внесення подання про відрядження суддів Про призначення до розгляду питання щодо внесення подання про відрядження суддів

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України призначено до розгляду питання щодо внесення подання про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

Повідомляємо, що засідання Комісії із вказаного питання відбудеться 13 березня 2017 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 9 (на п'ятому поверсі).

У зв’язку з виявленням надмірного рівня судового навантаження є необхідність відрядити до:

Бориславського міського суду Львівської області – 3 суддів;

Буринського районного суду Сумської області – 3 суддів;

Волноваського районного суду Донецької області – 6 суддів;

Жашківського районного суду Черкаської області – 3 суддів;

Кролевецького районного суду Сумської області – 3 суддів;

Михайлівського районного суду Запорізької області – 3 суддів.

У зв’язку з неможливістю здійснення правосуддя є необхідність відрядити до:

Жидачівського районного суду Львівської області – 3 суддів;

Карлівського районного суду Полтавської області – 2 суддів;

Лохвицького районного суду Полтавської області – 4 суддів;

Нововодолазького районного суду Харківської області – 2 суддів;

Радивилівського районного суду Рівненської області – 4 суддів;

Яремчанського міського суду Івано-Франківської області – 3 суддів.

За повідомленнями Державної судової адміністрації України відрядження суддів строком на шість місяців дозволить врегулювати навантаження та забезпечить належні умови для доступу до правосуддя у зазначених судах.

Документи для відрядження можуть бути подані:

суддею особисто до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у строк до 3 березня 2017 року з понеділка по четвер з 09 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. та з 13 год. 45 хв. до 17 год. 00 хв., у п’ятницю – з 09 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. та з 13 год. 45 хв. до 16 год. 00 хв. за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 9.

електронною поштою на адресу vidrіadzhennіa@vkksu.gov.ua у строк до 2 березня 2017 року.

Суддя місцевого суду, який виявив бажання бути відрядженим до судів із вказаного переліку, має подати до Комісії такі документи:

- згоду на відрядження його до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя згідно із формою, встановленою Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17;

- довідку для розгляду питання щодо відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя згідно із формою, встановленою Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17;

- інші документи, перелік яких зазначається у згоді, що можуть бути враховані під час вирішення питання про відрядження судді.

При направленні документів щодо відрядження електронною поштою їх необхідно відсканувати окремими файлами у форматі PDF із зазначенням назви кожного з них. Також має бути додано відскановане у форматі PDF підтвердження про направлення оригіналів документів до Комісії засобами поштового зв’язку (опис вкладення разом з розрахунковим документом).

Звертаємо увагу, що не будуть прийняті до розгляду Вищою кваліфікаційною комісією суддів України документи щодо відрядження, подані без дотримання приписів Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17, та умов, зазначених в оголошенні.»

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади