Рада Суддів
України

uaUA enEN

23.05.2019, 15:40

Про важливість суддівського самоврядування говорили сьогодні в Національній школі суддів України Про важливість суддівського самоврядування говорили сьогодні в Національній школі суддів України

Голова Ради суддів України Олег Ткачук та голова комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування РСУ Володимир Кравчук взяли участь в роботі круглого столу "Суддівське самоврядування", що організувала Національна школа суддів України для кандидатів на посаду судді, які закінчують спеціальну підготовку. 

Дискусія відбувалась в он-лайн режимі і до обговорення мали змогу долучитись і слухачі та слухачки спеціальної підготовки в містах Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі та Чернівцях. Голова РСУ розповів кандидатам про пріоритетні напрямки роботи Ради суддів та про результати такої роботи. 

"Головне завдання Ради суддів України – здійснювати заходи щодо забезпечення незалежності суддів, а суддівське самоврядування є однією з гарантій забезпечення самостійності судів і незалежності суддів. Ми опікуємось всіма питаннями, що стосуються роботи суддів, а це і контроль організації роботи, і усунення конфлікту інтересів, стандартизація роботи. Ми вже відвідали майже 50 судів по всій Україні, щоб на власні очі побачити, як і в яких умовах працюють судді", - додав Олег Ткачук. 

З його слів, питання суддівського самоврядування, з одного боку, дуже чітко виписане в законі, а з іншого - одне з ключових та важливих питань. 

Адже органи врядування займаються тим, щоб забезпечити ефективне функціонування судової гілки влади і лише Рада суддів України виступає від імені кожного судді.

В свою чергу, член Ради суддів України Володимир Кравчук зробив історичний екскурс в становлення судової гілки влади та підкреслив, що незалежність судді - це ключовий принцип, на якому тримається правосуддя, а ефективне самоврядування - гарантія дотримання цього принципу.

"Правосуддя - це стандарт багатих, успішних, цивілізованих держав. Правосуддя - це стабілізуюча сила будь-якого демократичного суспільства. Я дуже сподіваюсь, що ось цей новий потік кандидатів на посаду суддів розуміє і поділяє цінності демократії та верховенства права",- підкреслив Володимир Кравчук. 

Під час презентації голови комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Ради суддів України учасники більш детальніше дізнались про діяльність, завдання РСУ та органів суддівського самоврядування.

Завершилась зустріч жвавою дискусією та відповідями на запитання кандидатів на посаду судді, які закінчили спеціальну підготовку в Національній школі суддів та мріють стати суддями.

Прес-служба РСУ