Рада Суддів
України

uaUA enEN

25.10.2017, 08:39

Продовжує роботу конференція "Конкурс до нового Верховного Суду: кращий досвід, отримані уроки та перспектива" Продовжує роботу конференція

Сьогодні продовжує свою роботу конференція "Конкурс до нового Верховного Суду: кращий досвід, отримані уроки та перспектива". 
"Старт - це найважливіший єтап будь-якого конкурсу" - відкриваючи сесію присв'ячену ефективності самого процесу добору та кваліфікаційного оцінювання суддів зауважила Людмила Волкова, член Ради суддів України, суддя Харківського окружного адміністративного суду. Про досвід організації процесу прийому докментів, їх аналізу та виклики з якими довелось зіткнутись Комісії розповів представник Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Заступник керівника секретаріату Комісії Олександр Биструшкін у своєму виступі зазначив, що проведення конкурсу такого значення, яким був конкурс на зайняття посади судді Верховного Суду, став величезним викликом для Комісії. «Із року у рік процедури добору стають більш комплексними та складними і потребують все більше зусиль та новітніх підходів організації. Це обумовлено зростаючими вимогами суспільства. Крім того, слід було дотримуватися вимог прозорості, публічності конкурсу та забезпечити рівні і комфортні умови для самих кандидатів. Сподіваємося, що Комісія впоралася з цими завданнями», –зазначив Олександр Биструшкін. 

Учасники також приділили увагу і питанням критеріїв, компетенціям та методам оцінки кандидатів на посаду судді Верховного Суду та поділилися пропозиціями щодо їх вдосконалення.

Нагадаємо, за рішенням Ради Європи та Європейської комісії, ухваленим у 2003 році, 25 жовтня у країнах континенту відзначають Європейський день правосуддя.Ідея цього свята полягає в тому, щоб підвищити рівень довіри громадян до судів і ліквідувати зону відчуження, що утворилася між суспільством та судовою системою, зробити цивільне судочинство реально доступним для громадян. Метою Європейського дня правосуддя є підвищення інформованості громадян 47-ми держав-членів Ради Європи про громадянські права і повсякденну роботу судових органів. 

Онлайн трансляція другого дня:

https://youtu.be/srRWcmMdBRY (англійською),

https://youtu.be/gkXo0ay3v2A (українською)

Прес-служба РСУ