Рада Суддів
України

uaUA enEN

15.03.2022, 08:22

Рада суддів України 14 березня 2022 року провела позачергове засідання Рада суддів України 14 березня 2022 року провела позачергове засідання

Рада суддів України 14 березня 2022 року провела позачергове засідання, під час якого було прийнято рішення, яким регламентувалися окремі питання участі суддів у спротиві російським загарбникам.

З урахуванням воєнного стану засідання відбулося у режимі відеоконференцзв'язку, а участь в ньому взяли 25 членів Ради суддів України.

"Ми зібралися, щоб обговорити нагальні питання, які стосуються нашої роботи в умовах жорстокої збройної агресії росії проти нашої держави і народу. Особливо це стосується участі суддів у національному спротиві - проходження служби у складі добровольчого формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, участь у добровольчому формуванні територіальної громади тощо", - сказав, відкриваючи засідання Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

У підсумку члени Ради суддів України прийняли рішення, яким затвердили "Окремі рекомендації  організації роботи судів та суддів в умовах воєнного стану".

Самі рекомендації складаються з тьох розділів:

1. Особливості участі суддів у національному спротиві (проходження служби у складі добровольчого формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України, участь у добровольчому формуванні територіальної громади).

2. Суддівська винагорода та умови її виплати.

3. Особливості трудових відносин із суддями, які вимушено залишили свої місця проживання та перебувають в інших містах або за кордоном.

Нагадаємо, раніше, 2 березня 2022 року, Рада суддів України оприлюднила рекомендації роботи судів в умовах воєнного стану.

У Раді суддів України зазначають, що з часу російського збройного вторгнення в Україну та розв'язання війни проти мирного населення, підсудність була змінена для 99 судів.

Пресслужба РСУ