Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.11.2023, 13:57

РСУ допустила до конкурсу на посаду судді КСУ 7 кандидатів, документи яких потребували виправлень та уточнень РСУ допустила до конкурсу на посаду судді КСУ 7 кандидатів, документи яких потребували виправлень та уточнень

На засіданні Ради суддів України, що відбулося 20 листопада 2023 року в Києві, було розглянуто всі питання порядку денного, а саме: щодо відповідності та допуску до конкурсного відбору осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, вимогам встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України"; щодо деяких питань зарахування періоду військової служби під час мобілізації до суддівського стажу; про заохочення.

Засідання відбувалося в приміщенні Державної судової адміністрації України (вул. Липська, 18/5, м. Київ) та онлайн режимі з використанням платформи для відеоконференцій Zoom. Участь у ньому взяли 23 члени Ради. 

Щодо відповідності та допуску до конкурсного відбору осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, вимогам встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України", то члени Ради встановили відповідність поданих документів усіх семи кандидатів, яким Рада надала додатковий строк терміном 10 робочих днів з дня опублікування на сайті Ради суддів України рішення від 02 листопада 2023 року №44, для подання та виправлення документів, а саме: 

1. Бичкова Ігора Геннадійовича - судді Ковпаківського районного суду міста Суми

2. Ігнатенка Вадима Миколайовича - судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду

3. Корунчак Лариси Анатоліївни - доцента кафедри кримінального права та інших кримінально-правових дисциплін Миколаївського навчально-наукового інституту права Національного університету "Одеська юридична академія

4. Мартєва Сергія Юрійовича - судді Великої Палати Верховного Суду

5. Печеного Олега Петровича - доцента кафедри цивільного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

6. Ратуша Володимира Борисовича - адвоката

7. Ткаченка Олександра Васильовича - судді Господарського суду Миколаївської області.

Відтак, стосовно цих кандидатів буде призначено проведення спеціальної перевірки у порядку, передбаченому Законом України "Про запобігання корупції". Довідки про результати спеціальної перевірки кандидатів буде надіслано до Дорадчої групи у строки, визначені Законом "Про Конституційний Суд України".

Всього Рада суддів України встановила відповідність документів та допустила до конкурсного відбору 16 осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України.

Щодо питання про зарахування періоду військової служби під час мобілізації до суддівського стажу, то члени Ради суддів України вирішили, що період увільнення судді від виконання обов'язків з відправлення правосуддя у зв'язку із призовом його на військову службу під час мобілізації чи укладання відповідних контрактів, зараховується до суддівського стажу в однократному розмірі. 

Нагадаємо, що станом на нині, службу в Збройних Силах України та в інших військових формуваннях несуть 48 суддів.

З нагоди відзначення професійного свята - Дня працівників суду, відзнаками Ради суддів України буде заохочено понад півтисячі працівників судів.

Всі рішення під час засідання приймалися одноголосно.

Трансляцію засідання можна переглянути на  YouTube каналі Ради суддів України в розділі "трансляції".

Пресслужба РСУ