Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.03.2017, 11:17

Рада суддів України прийняла зміни до Регламенту з'їзду суддів України, який затверджуватимуть делегати з'їзду Рада суддів України прийняла зміни до Регламенту з'їзду суддів України, який затверджуватимуть делегати з'їзду

Сьогодні, третього березня 2017 року, під час засідання Ради суддів України, що відбулося у режимі відеоконференцзв'язку, було розглянуто питання, які стосувалися питань порядку денного XIV позачергового з'їзду суддів України.

Відтак, члени Ради суддів України запропонували на розгляд делегатів з'їзду проекти змін до Регламенту з'їзду суддів України, до Положення про Раду суддів України, до Регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного Суду України з посад за квотою з'їзду суддів України. Всі зміни вносяться у відповідності до нових Законів України "Про судоустрій і статус суддів" та "Про Вищу раду правосуддя".

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зазначила, що усі зміни, які пропонує Рада, будуть розглядатися і затверджуватися делегатами з'їзду під час самого з'їзду.

Нагадаємо: XIV позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 14-15 березня 2017 року, який вперше обиратиме членів Вищої ради правосуддя з числа суддів за новим законом "Про Вищу раду правосуддя".

Прес-центр судової влади