Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.09.2021, 12:32

​Рада суддів України та ГО «Вектор прав людини» презентували посібник «Суд взаємодіє!» ​Рада суддів України та ГО «Вектор прав людини» презентували посібник «Суд взаємодіє!»

06 вересня 2021 року Рада суддів України та громадська організація «Вектор прав людини» у співпраці з фондом імені Фрідріха Еберта в Україні презентували посібник «Суд взаємодіє!».

Посібник «Суд взаємодіє!» підготовлений за результатами марафону для представників комунікаційних команд судів. Марафон проведений у 2020 році ГО «Вектор прав людини» у партнерстві з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні в проєкті «Суд людською мовою» під безпосереднім патронатом Ради суддів України.

Про це у вітальному слові зазначила директорка ГО «Вектор прав людини», експертка з судового моніторингу Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Валерія Рибак.

За її словами, команда експертів та упорядників запропонувала представникам комунікаційних команд судів описати у форматі посібника найуспішніші та найбільш цікаві, на їхній погляд, практики комунікаційної та просвітницької діяльності.

Раду суддів України на вебінарі представив член Ради, голова Комітету РСУ з питань співпраці з ЗМІ, державними та недержавними органами та організаціями Олександр Сасевич.

Він високо оцінив роботу експертів ГО «Вектор прав людини» і зазначив, що вже впродовж п’яти років команда проєкту чесно і ретельно розвиває напрямок судової комунікації.

«Зрозуміло, що світова пандемія Covid-19 внесла значні корективи в наші плани співпраці і замість прямого спілкування та навчання ми перейшли на онлайн платформи. Нинішній рік, через значне недофінансування судової влади, проходить під знаком звільнення працівників апарату судів, а саме на них покладено виконання обов’язків зв’язків з громадськістю, майже на 50% змінилося представництво суддів-спікерів у судах і все це разом не полегшує нам роботу. Але ми переконані, що зберігаючи інституційну пам’ять комунікаційників, нам вдасться об’єднати зусилля усіх органів суддівського врядування задля розбудови ефективного і відвертого діалогу судової влади з громадянським суспільством», - наголосив Олександр Сасевич.

Щодо власне представлення самого посібника, то правозахисник, член ГО «Вектор прав людини», член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи Назарій Боярський зазначив, що роботи учасників Марафону проаналізовані та їх об’єднано у посібник експертами ГО «Вектор прав людини» та Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні з методичними рекомендаціями по проведенню комунікаційних та просвітницьких активностей.

Усіх учасників вебінару, а їх було понад 80, також привітала й Олена Давліканова – кандидатка економічних наук, координаторка проєктів Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта. Вона подякувала всім за увагу до питання комунікації судової влади з суспільством і висловила сподівання, що презентований посібник «Суд взаємодіє!» стане в нагоді як досвідченим комунікаційникам, так і тим, хто тільки починає освоювати це поле діяльності.

Пресслужба РСУ