Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.10.2020, 09:16

Рада суддів України визначилася із датою проведення ХVІІІ з’їзду суддів України Рада суддів України визначилася із датою проведення ХVІІІ з’їзду суддів України

Рада суддів України під час засідання, що відбулося 8 жовтня 2020 року, визначилася із датою проведення ХVІІІ з’їзду суддів України.

Нагадаємо, що через пандемію Covid-19 і запровадження карантинних заходів,  запланований на квітень 2020 року ХVІІІ з’їзд суддів України було відкладено на невизначений час.

Відповідно до рішення Ради суддів України від 8 жовтня 2020 року № 59, ХVІІІ з’їзд суддів України відбудеться 8-10 грудня 2020 року у приміщенні Конгрес-холу готелю "Президент Готель" за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12.

Окрім питань про призначення судді Конституційного Суду України, про обрання Ради суддів України, заслуховування звіту Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів та інформації Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність, порядок денний з'їзду доповнено питанням: "Про обрання членів Вищої ради правосуддя".

Відповідно до рішення РСУ також внесено зміни до розрахунку кількості делегатів від місцевих загальних судів і загальної кількості делегатів.

"Ми зробили це з урахуванням того, що Президент України підписав низку Указів про призначення суддів, а це означає, що новопризначені судді стали повноправними учасниками суддівського самоврядування і їхній голос має прозвучати під час суддівського форуму", - зазначив Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Пресслужба РСУ