Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.12.2019, 08:09

Рада суддів України визначилася з членами Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС України Рада суддів України визначилася з  членами Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККС України

У Києві розпочалося засідання Ради суддів України. Голова Ради суддів України Богдан Моніч повідомив, що у засіданні беруть участь 24 члени РСУ. 

На порядок денний винесено чотири питання, три з яких: про затвердження Графіку роботи Ради суддів України на 2020 рік та Плану роботи Ради суддів України на І півріччя 2020 року; про заохочення та різне, було розглянуто досить оперативно.

Щодо питання "Про обрання трьох членів Ради суддів України до складу Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України", то члени Ради вирішили голосувати за кандидатів у таємному режимі. Для цього було обрано лічильну комісію та виготовлено бюлетні, до яких внесли чотири кандидатури.

Члени Ради суддів України проголосували за внесення до бюлетню наступних кандидатів: Вадима Бутенка - суддю Фастівського міськрайонного суду Київської області, Оксану Марченко - суддю Господарського суду міста Києва, Віктора Остапука - суддю Верховного Суду та Богдана Моніча - суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Зазначимо, що лічильна комісія виготовила 29 бюлетнів, за кількістю діючих членів Ради суддів України, з яких було отримано для голосування- 24.

Після підрахунку голоси розподілися наступним чином: Вадим Бутенко - отримав 10 голосів, Оксана Марченко - 16, Богдан Моніч - 13, Віктор Остапук - 15.

Відтак, Рада суддів України обрала до складу Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України: Оксану Марченко, Віктора Остапука та Богдана Моніча.

Наступне засідання РСУ відбудеться наприкінці січня 2020 року.

Пресслужба РСУ