Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.06.2020, 13:03

Рада суддів України внесла зміни до Типового положення про збори суддів судів загальної юрисдикції Рада суддів України внесла зміни до Типового положення про збори суддів судів загальної юрисдикції

05 червня 2020 року під час засідання члени Ради суддів України розглянули та внесли зміни до Типового положення про збори суддів судів загальної юрисдикції, затвердженого рішенням Ради суддів України від 04 червня 2015 року № 45, у редакції рішення Ради суддів України від 31 січня 2020 року № 4.

Також було схвалено Рекомендації робочої групи із забезпечення доступності суду і судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення щодо застосування ДБН-2018 В.2.2-40:2018 "Інклюзивність" у судових установах та рекомендовано Державній судовій адміністрації України та її територіальним управлінням, головам та керівникам апаратів судів застосовувати зазначені Рекомендації під час проектування та будівництва нових, а також капітального ремонту та реконструкції існуючих приміщень судів.

Щодо результатів оцінювання середніх витрат часу на розгляд справ для визначення коефіцієнтів навантаження на суддів, то члени Ради суддів України заслухали представників Програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Нагадаємо, рішенням XV чергового з'їзду суддів України рекомендовано переглянути та затвердити методологічні підходи щодо визначення нормативів тривалості розгляду судових справ. У зв’язку зі змінами у процесуальному законодавстві та на виконання вищевказаних рішень за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя», Державною судовою адміністрацією України проведено нове дослідження з вимірювання навантаження на суддю. Результати цього дослідження в частині оцінювання середніх витрат часу на розгляд справ для визначення коефіцієнтів навантаження на суддів викладено у відповідному звіті. Рада суддів України схвалила наданий документ, але із зауваженнями.

Пресслужба РСУ