Рада Суддів
України

uaUA enEN

24.09.2021, 10:54

Рада суддів України вживає вичерпних заходів для імплементації Закону України від 14.07.2021 №1635-IX Рада суддів України вживає вичерпних заходів для імплементації Закону України від 14.07.2021 №1635-IX

Рада суддів України вживає вичерпних заходів для імплементації Закону України від 14.07.2021 №1635-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя".
У стислі строки Радою затверджено правила добору кандидатів до Етичної ради. Ці правила побудовані на прозорих та демократичних засадах.
Визначені строки подачі документів відповідають тим, що були озвучені головою Ради на зустрічі послів країн G7 та ЄС щодо підтримки судової реформи в Україні, яка відбулася 16 вересня 2021 року в Офісі Президента України.
Тривалість цих строків визначалась таким чином, щоб до участі в доборі долучилася максимальна кількість осіб, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, відповідають критеріям професійної етики та доброчесності, мають досвід роботи не менше п’ятнадцяти років зі здійснення судочинства або адвокатської чи прокурорської діяльності, або наукової діяльності у галузі права.
Також при визначенні строків врахована велика кількість святкових та вихідних днів у жовтні 2021 року, попередній досвід проведення конкурсу на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України.
Попри те, що члени Ради суддів України працюють не на постійній основі, сьогодні всі їх зусилля спрямовані на те, щоб спонукати до участі в доборі висококласних кандидатів.


Пресслужба РСУ