Рада Суддів
України

uaUA enEN

31.10.2022, 13:34

Розміновуючи Харківщину, загинув суддя Розміновуючи Харківщину, загинув суддя

У Раді суддів України спільно з суддівською спільнотою глибоко сумують з передчасної й трагічної загибелі судді Красноградського районного суду Харківської області Дмитра Сергійовича Константинова.

Дмитро Константинов загинув 29 жовтня під час розмінування території селища Борщова, яке тривалий час було під окупацією.

"Він проводив семінари для саперів і сам постійно брав участь у ліквідації наслідків окупації – розміновував території. Від початку війни Дмитро Сергійович займався волонтерством, підтримував українців у складних життєвих ситуаціях", - кажуть про нього колеги.

"Такі судді, як Дмитро Сергійович, мають слугувати моральними орієнтирами для молодих поколінь суддів, бо своєю роботою, вчинками та поведінкою вони формують моральні стандарти образу судді", - каже про колегу Голова РСУ Богдан Моніч.

У Раді суддів України відзначили не тільки високий професійний рівень судді, а і його морально-людські якості, в яких понад усе він цінував людське життя і все робив, щоб захистити права і свободи українців.

Дмитру Константинову в грудні виповнилося б 45 років.

Щирі співчуття рідним та близьким! Світла пам’ять колезі!

Пресслужба РСУ