Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.03.2017, 10:11

​Розпочав роботу XIV позачерговий з’їзд суддів України ​Розпочав роботу XIV позачерговий з’їзд суддів України

Розпочав роботу XIV позачерговий з’їзд суддів України. З’їзд працює в Міжнародному центрі культури і мистецтв України (колишній Жовтневий палац). У роботі форуму беруть участь 320 делегатів, два делегати не з’явилися, а повноваження одного не підтвердила мандатна комісія і зобов’язала здати мандат .

На початку з’їзду перед делегатами і запрошеними з вітальним словом виступили заступник глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов , Голова Конституційного Суду України Юрій Баулін, Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк та Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков. Всі вони наголосили на відповідальній місії, яка лежить на делегатах з’їзду щодо обрання члені ВРП.

Делегати також проголосували за зміну черговості питань порядку денного. Першим питанням вони внесуть зміни до Регламенту з’їзду, а другим – працюватимуть над обранням членів Вищої ради правосуддя. Також делегати обрали робочі органи з’їзду (мандатну, редакційну і дві лічильних комісії).

Прес-центр судової влади