Рада Суддів
України

uaUA enEN

16.04.2018, 09:10

Розвиток суддівського самоврядування – важливий напрямок роботи РСУ Розвиток суддівського самоврядування – важливий напрямок роботи РСУ

Суддівське самоврядування – це особливий вид делегованого державного управління, в якому суб’єктами управління постають суддівські колективи та їх органи, які наділені повноваженнями щодо прийняття управлінських рішень з питань організаційного забезпечення судів та діяльності суддів, соціального захисту суддів та їхніх сімей, а також інших питань, що безпосередньо не пов’язані зі здійсненням правосуддя, при цьому управлінський вплив цих рішень поширюється на суддівський корпус. Після реформи ключові органи суддівського самоврядування – з’їзд суддів і Рада суддів України.

Так, з метою розвитку суддівського самоврядування, Рада суддів України на своєму засіданні, 12 квітня 2018 року, обговорила питання налагодження взаємодії між суддівськими колективами, Радою суддів України, регіональними ЗМІ, громадськими організаціями, іншими інституціями системи правосуддя та прийняла рішення щодо доцільності утворення постійно діючих робочих груп Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування в кожній області.

Андрій Жук, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду: ”Питання налагодження комунікації між Радою суддів України та судами і суддями постає постійно ще з 2015 року. В нас є потужний актив екс-членів РСУ, суддів у відставці, делегатів з’їзду, авторитетних колег, які можуть активно працювати на місцях. Такі робочі групи з питань суддівського самоврядування дозволять залучати суддів до виконання рішень з'їзду суддів та сприяти Раді суддів України у виявлені позитивного досвіду та проблемних питань в діяльності органів судової влади відповідної області”

Прес-служба РСУ