Рада Суддів
України

uaUA enEN

01.10.2018, 11:30

РСУ і НАЗК підписали меморандум про співпрацю РСУ і НАЗК підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, першого жовтня, Голова Ради суддів України Олег Ткачук та Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул підписали Меморандум про співробітництво та обмін інформацією.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль сторін, які спрямовані на співпрацю у сфері запобігання корупції та врегулювання конфлікту інтересів.

Співробітництво буде реалізовуватися у напрямках: формування та організація реалізації антикорупційної політики щодо запобігання, виявлення та припинення правопорушень, що пов'язаних з корупцією; запобігання правопорушенням, що пов'язані з нею, а також виявлення та припинення правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Сторони домовились про розробку спільних пропозицій щодо удосконалення порядку здійснення моніторингу та контролю за додержанням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності суддів, Голови та членів ВККС, Голови ДСА України та його заступників.

"Ми підписуємо спільний Меморандум з метою – об’єднання зусиль для попередження правопорушень, пов’язаних із корупцією, та недопущення використання інструментів превенції (запобігання, попередження) у якості засобу тиску на суд. Ми будемо не тільки обмінюватися інформацією та проводити спільні заходи, а об’єднаємо зусилля для удосконалення чинного антикорупційного законодавства" - зазначив Олег Ткачук.

Він також висловив надію, що підписання між двома інституціями Меморандуму про співробітництво та обмін інформацією, сприятиме подальшому розвитку взаємодії між установами. 

Від Ради суддів України під час писання Меморандуму також були присутні голова Комітету з питань забезпечення незалежності суддів Андрій Жук та голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгор Краснов. 

Меморандум набирає чинності з дати його підписання.

Прес-служба РСУ