Рада Суддів
України

uaUA enEN

18.06.2019, 09:55

РСУ ініціює обговорення пропозицій щодо змін до ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" та процесуального законодавства РСУ ініціює обговорення пропозицій щодо змін до ЗУ

В ході роботи XVI позачергового з’їзду суддів України делегати неодноразово висловлювали думки, щодо необхідності вдосконалення галузевого законодавства. Вказане знайшло відображення у рішеннях з’їзду. 

У зв’язку з цим, Рада суддів України, запропонувала суддям, членам робочих груп, які було створено з метою підвищення авторитету судової влади та сприянні РСУ у виявлені позитивного досвіду і проблемних питань в організації роботи суддів, підготувати і надати до Ради пропозиції із вказаного питання. 

На черговому засіданні Міжрегіональної робочої групи, що відбулося 10 червня, були розглянуті й обговорені питання, які стосуються змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуального законодавства, а також визначилася із засобами збирання та узагальнення інформації, яку потрібно подавати до Ради суддів України.

Голова Ради суддів України Олег Ткачук наголосив на якнайширшому залученні до обговорення зазначених питань суддівської спільноти. "Ми зобов'язані долучити до обговорення питань, що стосуються змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень здійснення судочинства, статусу суддів та судоустрою, якомога більше суддів. Також, ми маємо через органи судової влади, які мають право законодавчої ініціативи, ініціювати внесення цих змін у законодавство. Якщо це не зроблять судді, за нас це зроблять інші", - наголосив Олег Ткачук. 

У підсумку засідання було запропоновано розмістити перелік питань та порівняльну таблицю на сайті Ради суддів України з тим, аби кожен суддя міг долучитися до цієї роботи та висловитися щодо норм права, які потребують змін та внести свої пропозиції. Зі змістом змін і порівняльною таблицею можна ознайомитись нижче: 

  1. Перелік питань до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень здійснення судочинства, статусу суддів та судоустрою 
  2. Порівняльна таблиця до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень здійснення судочинства, статусу суддів та судоустрою.

Для оперативного, ретельного і всебічного вивчення та узагальнення пропозицій щодо змін до законодавства, інформацію необхідно надати Раді суддів України до 12 липня 2019 року на електронну адресу: davidenko@court.gov.ua 

Прес-служба РСУ