Рада Суддів
України

uaUA enEN

22.11.2019, 11:34

РСУ обере членів до складу Конкурсної комісії щойно ВРП оголосить конкурс на зайняття посади члена ВККС України РСУ обере членів до складу Конкурсної комісії щойно ВРП оголосить конкурс на зайняття посади члена ВККС України

Рада суддів України зняла з розгляду питання "Про обрання трьох членів Ради суддів України до складу Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України".

Мова про те, що відповідно до частини першої статті 95 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" призначення на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України здійснюється Вищою радою правосуддя за результатами конкурсу в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно з частиною першою статті 951 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Вищою радою правосуддя для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України утворюється конкурсна комісія та затверджується її персональний склад.

До складу конкурсної комісії входять:

1) три особи, обрані Радою суддів України з числа її членів;

2) три особи з числа міжнародних експертів, запропонованих міжнародними та іноземними організаціями, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів України, до складу Громадської ради міжнародних експертів, утвореної відповідно до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд".

На день засідання Ради суддів України, Вища рада правосуддя не прийняла рішення про створення Конкурсної комісії і не затвердила Положення про проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Планується, що питання обрання трьох членів Ради суддів України до складу Конкурсної комісії буде розглядатися щойно ВРП оголосить конкурс на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Пресслужба РСУ