Рада Суддів
України

uaUA enEN

11.04.2024, 14:28

РСУ підтримала подання про присвоєння судді звання Герой України (посмертно) РСУ підтримала подання про присвоєння судді звання Герой України (посмертно)

На засіданні Ради суддів України члени РСУ одноголосно підтримали подання про присвоєння Анатолію Олександровичу Нагорному – судді Веселівського районного суду Запорізької області звання Герой України (посмертно).

Анатолій Олександрович Нагорний - суддя, голова Веселівського районного суду Запорізької області загинув 15 листопада 2023 року, захищаючи Україну на Куп'янському напрямку.

Після повномасштабного вторгнення росії, покинувши домівку, він пішов добровольцем до лав ЗСУ і до кінця виконав свій професійний та моральний обов’язок попри те, що був відряджений для здійснення правосуддя до Жовтневого суду м. Дніпра. 

"За особисті заслуги у забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зразкове виконання службового обов'язку, героїчні дії та виявлені при цьому честь і доблесть підтримати подання про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно)" – вказано в рішенні.

На сайті Президента України петиція про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Державної Прикордонної Служби України, солдату НАГОРНОМУ Анатолію Олександровичу зібрала 25738 голосів.

Члени Ради суддів України підтримали рішення одноголосно.

Пресслужба РСУ