Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.03.2018, 11:09

"Слово Феміди" про роботу XV чергового з'їзду суддів України

Сучасні виклики, а це судова реформа, орієнтованість суспільства на демократичний розвиток країни, загрози політичних маніпуляцій, вимагають швидкого та якісного реагування. Якщо інформаційна ніша не буде професійно заповнена, то цей вакуум спілкування судів, ЗМІ та громадськості буде використаний як могутнє руйнівне знаряддя дезінформації. Українське суспільство сьогодні має своєчасно отримувати якісну, неупереджену, об'єктивну, точну інформацію про те, що відбувається як в залі судових засідань, так і в цілому в судовій владі. 

Саме тому, на виконання рішення XIV позачергового з'їзду суддів України від 15 березня 2017 року задля забезпечення інформаційної відкритості діяльності судів апеляційним судом Хмельницької області спільно з Радою суддів України було створено Судовий інфо-медіа центр Хмельницької області. Представники всіх судових установ регіону підписали Меморандум про взаємодію та співпрацю в інформаційно-медійному напрямку, відповідно до якого було узгоджено створення в області єдиного інфо-медіа центру.

Вказаний центр здійснює регулярний збір та узагальнення судової інформації, напрацювання методики коректної подачі усіма можливими медійними засобами (друкованими та електронними ЗМІ, телебачення, мультимедіа та ін.), бере на себе функції виготовлення власного інформаційного продукту: газетних публікацій, повідомлень для електронних ЗМІ, сюжетів для новин місцевих телеканалів, циклу телепрограм, соціальної реклами, промо-роликів, документальних фільмів, а також розробки іміджево-рекламної поліграфії.

Переглянути черговий випуск програми "Слово Феміди" можна на ютуб-каналі Ради суддів України.

Прес-служба РСУ