Рада Суддів
України

uaUA enEN

31.05.2018, 12:23

Стало відомо, коли ВККС проведе другий конкурс до Верховного Суду Стало відомо, коли ВККС проведе другий конкурс до Верховного Суду

Основним завданням ВККСУ у першій половині 2018 року було кваліфікаційне оцінювання суддів України, у другій половині півріччя Комісія планує зосередитись на доборі суддів у місцеві суди та інших процедурах. Про це повідомив Голова ВККС Сергій Козьяков інтерв’ю Юридичній практиці.

Днями завершується кваліфікаційне оцінювання першої тисячі суддів, друга тисяча розпочне складати морально-психологічне тестування та проходити співбесіди з психологами. За першими результатами, близько 10 % суддів оцінювання не пройшли і не відповідають займаній посаді.

"Зараз ми готуємося до роботи в другому півріччі. Графік буде ще складнішим. Можливо, ми частково призупинимо кваліфікаційне оцінювання суддів, щоб провести кілька важливих інших процедур. Нам потрібно завершити процедури в рамках відбору кандидатів на посаду судді місцевих судів, провести кваліфікаційний іспит для кандидатів у суддів з числа помічників суддів, які на днях завершують тримісячну спеціальну підготовку в Національній школі суддів України, а також для кандидатів у судді з другого та третього відборів", - наголосив Козьяков.

Він пояснив, що процедура добору є важливою, адже в судовій системі є близько 2400 незаповнених вакансій (30%). "Цей показник буде тільки зростати, адже не всі судді за підсумками кваліфікаційного оцінювання підтверджують відповідність займаній посаді. Вони йдуть з професії", - додав голова Комісії.

Найближчими днями завершується спеціальна перевірка кандидатів на конкурс до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, іспити до якого мають пройти восени цього року. "Через кілька тижнів будуть опубліковані екзаменаційні питання (більше 1000)", - додав Голова ВККС.

Він також повідомив, що наприкінці вересня - на початку жовтня ВККС планує оголосити другий конкурс на заміщення посад суддів Верховного Суду. Кількість вакансій визначить Державна судова адміністрації (ДСА) України.

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-служба РСУ