Рада Суддів
України

uaUA enEN

02.10.2018, 13:05

Стартував Всеукраїнський конкурс малюнку і твору серед школярів на тему "Правосуддя" Стартував Всеукраїнський конкурс малюнку і твору серед школярів на тему

Рішенням Ради суддів України від 17 вересня 2018 року № 58 ухвалено провести Всеукраїнський конкурс малюнку і твору серед школярів на тему "Правосуддя" у рамках відзначення 15 грудня Дня працівників суду.

Метою конкурсу є: підвищення уваги суспільства до необхідності сприяння діяльності осіб та органів, що забезпечують здійснення правосуддя; висвітлення високої місії судів та судової діяльності у сучасному суспільстві художніми засобами, формування почуття патріотизму та власної гідності громадян України; виховання поваги до  суду, суддів та Закону; розвиток в юних українців прагнення зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу.

У конкурсі можуть брати участь діти шкільного віку.

Вимоги до малюнків: головні персонажі – суддя, суд, працівник суду, бачення дитиною ролі судді, права, закону і призначення судочинства і правосуддя в Україні.

Вимоги до творів: головні персонажі — суддя, працівник суду, адвокат, прокурор, бачення дитиною ролі судді, права, закону в суспільстві і призначення судочинства і правосуддя в Україні. Сюжет твору має ґрунтуватися на реальній або вигаданій судовій справі, життєвій історії, власному досвіді чи досвіді близьких родичів.

Співголовами конкурсної комісії є: Голова Ради суддів України, суддя Великої Палати Верховного Суду - Ткачук Олег Степанович та Генеральний директор директорату дошкільної та шкільної освіти Міністерства освіти і науки України - Осмоловський Андрій Олександрович (за згодою). До складу конкурсної комісії входять також голови Комітетів Ради суддів України.

Кінцева дати подачі матеріалів на конкурс за поштовим штемпелем - 10 грудня 2018 року.

Детально ознайомитися з умовами конкурсу можна тут 

Прес-служба РСУ