Рада Суддів
України

uaUA enEN

26.01.2018, 09:32

Судді, які дискредитують авторитет правосуддя, притягуються до відповідальності Судді, які дискредитують авторитет правосуддя, притягуються до відповідальності

24 січня 2018 року Третя Дисциплінарна Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. до дисциплінарної відповідальності.

10 та 17 січня 2018 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відкрила дисциплінарне провадження стосовно судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. та судді Солом’янського районного суду міста Києва Бобровника О.В.відповідно.

Під час засідання Третьої Дисциплінарної палати 17 січня 2018 року досліджено протоколи оглядів відеозаписів, здобутих у результаті проведення негласних слідчих дій стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Бобровника О.В., що були оприлюднені 9 квітня 2017 року у численних засобах масової інформації, зокрема на інтернет-порталі «ЦЕНЗОР.НЕТ», з яких вбачається, що суддя Бобровник О.В. вживає спиртні напої на робочому місті, безпідставно відкладає розгляд призначених справ, у не передбачений процесуальним законом спосіб вирішує питання, пов’язані зі здійсненням ним судочинства.

Водночас Третьою Дисциплінарною палатою ВРП досліджено відеозаписи, що надійшли від Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, щодо інциденту, що стався в місті Кропивницькому за участю судді Галагана О.В., а також матеріали справи № 390/1253/16-п про адміністративне правопорушення стосовно Галагана О.В. за частиною першою статті 130, статтею 185, статтею 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з яких вбачається, що суддя Галаган О.В. відмовлявся від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння, не виконував законних вимог працівників поліції, самовільно залишив місце, де його зупинили працівники поліції, до закінчення оформлення матеріалів у справі про адміністративні правопорушення.

24 січня 2018 року на засіданні Третьої Дисциплінарної палати за вказаними фактами було прийнято рішення про притягнення судді Кіровського районного суду міста Кіровограда Галагана О.В. до дисциплінарної відповідальності та внесення подання до ВРП про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на три місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної шкоди суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань суддівської етики з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

За повідомленням ВРП

Прес-служба РСУ