Рада Суддів
України

uaUA enEN

11.11.2017, 10:30

Судді нового Верховного Суду склали присягу Судді нового Верховного Суду склали присягу

11 листопада 2017 року, у приміщенні Кловського палацу, де розташовується Верховний Суд, новопризначені судді ВС склали присягу на вірність Українському народові. "Вступаючи на посаду судді, урочисто присягаю Українському народові об'єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно, справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя від імені України,керуючись принципом верховенство права, підкоряючись лише закону, чесно і сумлінно здійснювати повноваження та виконувати обов'язки судді, дотримуватись етичних принципів і правил поведінки судді, не вчиняти дій, що порочать звання судді або підривають авторитет правосуддя", - ці слова присяги почергово проголосили новопризначені судді, які до цього не обіймали посади судді.

Урочиста церемонія посвяти відбулася за участі Президента України Петра Порошенка. Звертаючись до присутніх, Президент України наголосив на безпрецедентності конкурсу у Верховний Суд і додав, що по-справжньому незалежного суду в Україні раніше не було. За словами Президента, все почало змінюватися після конституційних змін 2016 року, що дали старт судовій реформі і заклали фундамент незалежності усієї судової системи.

"Величезне прохання від усіх нас – поверніть людям віру у справедливість. Допоможіть їм знайти правду. І прошу завжди пам’ятайте ту ціну, яку заплатила Україна за незалежний та справедливий суд, за вашу можливість там працювати", - звернувся до присутніх Петро Порошенко.

"Це велика честь для кожного з вас – ухвалювати остаточне рішення іменем України. І коли ви ухвалюєте це рішення іменем України, прошу думайте про людину та її права, про незалежність суду і справедливість, яку ви несете. Про чесність і непідкупність. Саме цього вимагає від вас Українське суспільство", - підкреслив Президент та зазначив, що саме цього він прагнув розпочинаючи судову реформу та свідомо обмежуючи свої права.

"Пам’ятайте, що ключова цінність – людина, а суспільство й держава мають безумовно керуватися, як би там не ставалося, під час війни, керуватися силою права, не правом сили", - з такою настановою звернувся Президент до суддів. 

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

В урочистостях з нагоди складання присяги новими суддями Верховного Суду також взяли участь Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк та інші представники органів судової гілки влади.

Прес-служба РСУ