Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.08.2020, 12:29

У Києві розпочав роботу дводенний VIII Міжнародний судово-правовий форум У Києві розпочав роботу дводенний VIII Міжнародний судово-правовий форум

5 серпня 2020 р. у Києві розпочав роботу дводенний VIIIМіжнародний судово-правовий форум. Під час проведення форуму правники планують обговорити перспективи судової реформи, доступ до правосуддя, судове представництво, кадрове забезпечення правосуддя, правосуддя онлайн і цілий ряд суто вузькопрофільних питань, що стосуються розгляду судових справ.

Раду суддів України під час форуму представлятимуть: Олена Журавська – виконувач обов'язки Голови Ради суддів України, секретар РСУ, суддя Деснянського районного суду міста Києва; Вадим Бутенко – член Ради суддів України, заступник Голови РСУ, голова Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями; Єгор Краснов – член Ради суддів України, голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів, суддя Верховного Суду; Тетяна Гребенюк – член Ради суддів України, суддя господарського суду Харківської області; Андрій Жук – член Ради суддів України, голова Комітету з питань забезпечення незалежності суддів, суддя Верховного Суду та Володимир Кравчук – член Ради суддів України, голова Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування, суддя Верховного Суду.

Від Державної судової адміністрації України в роботі форуму візьме участь заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький, який виступить з доповіддю в дискусії на тему: "Правосуддя онлайн".

Сесії, у яких виступатимуть члени Ради суддів України та ДСА України відбудуться 6 серпня.

На початку форуму зі спеціальною доповіддю "Судова реформа: 10 років в Україні" перед присутніми виступив Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко.

Голова ВРП зазначив, що необхідною складовою незалежної держави, яка декларує верховенство права, є функціонування якісно нового органу суддівського врядування, незалежного від законодавчої та виконавчої гілок влади. І правове суспільство має давати виважену оцінку роботи як цього органу, так і всієї судової системи.

Голова Вищої ради правосуддя також зазначив, що судова система це не відокремлена інституція, це частина суспільства, тому проблеми судової системи відображають проблеми суспільства в цілому. На його переконання, стабільна робота судової влади є запорукою доступу громадян до правосуддя і, як результат - покращення інвестиційної привабливості держави.

Пресслужба РСУ