Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.12.2023, 11:36

У Києві відбулося засідання Ради суддів України У Києві відбулося засідання Ради суддів України

Під час засідання Ради суддів України, що відбулося сьогодні, 12 грудня, в Києві Рада розглянула усі питання, які були винесено на порядок денний.

Зокрема, Рада суддів задовольнила заяву Корунчак Лариси Анатоліївни про зняття її кандидатури на обрання суддею Конституційного Суду України. Кандидатка звернулася до Ради суддів України із заявою 23 листопада 2023 року у якій просила припинити всі конкурсні процедури, які проводяться Радою суддів України щодо її участі у конкурсному відборі осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України.

Відповідно, Рада вирішила вважати припиненою участь Корунчак Лариси Анатоліївни у конкурсному відборі осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, з дня подачі нею заяви про зняття її кандидатури на обрання суддею Конституційного Суду України, а копію рішення направити Дорадчій групі експертів.

Другим питанням порядку денного Рада суддів України погодила проєкт змін до Загального класифікатора спеціалізацій суддів та категорій справ, який надійшов в РСУ від Державної судової адміністрації України.

Зокрема, у спеціалізації "Цивільне судочинство" у позиції 309000000 слово "витребування" замінено словами "стягнення в дохід держави". У спеціалізації "Кримінальне судочинство" після позиції 401250100 з'явилася нова - 401250200 - про конфіскацію, спеціальну конфіскацію або стягнення в дохід держави активів у кримінальному провадженні.

Третім питанням порядку денного, члени Ради суддів України розглянули питання про заохочення працівників апарату судів з нагоди професійного свята - Дня працівників суду, що відзначається в Україні щорічно 15 грудня.

Засідання відбувалося в режимі онлайн. Участь в роботі взяли 24 члени РСУ. Всі питання приймалися одноголосно.

Пресслужба РСУ