Рада Суддів
України

uaUA enEN

07.10.2019, 10:26

​У Раді суддів України обговорили організаційні питання з проведення з'їзду суддів ​У Раді суддів України обговорили організаційні питання з проведення з'їзду суддів

Сьогодні, сьомого жовтня, під головуванням Голови РСУ Богдана Моніча відбулося засідання організаційного комітету Ради суддів України з проведення ХVII позачергового з'їзду суддів України, що відбудеться 29-30 жовтня у Києві. Від Ради у засіданні взяли участь заступник Голови Вадим Бутенко, секретар Ради Олена Журавська, голова Комітету з питань матеріально-побутового і фінансового забезпечення судів і суддів Віктор Остапук, член Ради Олег Головенко та заступник начальника відділу організаційного забезпечення суддівського самоврядування Людмила Кривонос.

На засідання також був запрошений Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк та начальники управлінь, які відповідальні за матеріально-технічне та організаційне забезпечення роботи з'їзду: начальник управління з питань об'єктів державної власності Ірина Галівець, начальник управління інформатизації та судової статистики Олександр Слоніцький та начальник управління організаційного забезпечення та контролю Тетяна Парубченко.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч інформував присутніх про те, що у роботі з'їзду суддів братимуть участь 278 делегатів. Він також зазначив, що визначилися зі своїми делегатами і суддівські колективи Верховного Суду України та Вищих спеціалізованих судів.

"Судді виконали рішення Ради суддів України від 02 серпня 2019 року №43 у частині розрахунок делегатів на ХVІІ позачерговий з’їзд суддів України від Верховного Суду України та вищих спеціалізованих судів, що ліквідуються і вже делегували своїх представників на суддівський форум", - резюмував очільник суддівського самоврядування.

З його слів, станом на сьоме жовтня, до відділу організаційного забезпечення суддівського самоврядування вже надійшли протоколи загальних зборів суддів майже з усіх областей України. Відтак, у Раді суддів України вже є відомості про 238 делегатів, які представлятимуть свої регіони. "Немає інформації про делегатів з окремих судів Вінницької, Житомирської, Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Донецької, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Але ми сподіваємося, що найближчим часом її отримаємо", - сказав Богдан Моніч.

Щодо матеріально-технічного та організаційного забезпечення роботи з'їзду то, як зазначив Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, зараз тривають усі необхідні організаційні заходи, які дозволять ефективно провести запланований форум.

У підсумку робочого засідання члени Ради обговорили і кількість запрошених осіб, які спостерігатимуть за роботою з'їзду, та визначилися і з проведенням чергового засідання Ради суддів України. Воно відбудеться 25 жовтня 2019 року у Києві, а за потреби й 28 жовтня, напередодні проведення ХVII позачергового з'їзду суддів України.

Пресслужба РСУ