Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.02.2019, 08:23

​У Раді суддів України відбулося засідання Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями ​У Раді суддів України відбулося засідання Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями

У Раді суддів України відбулося засідання Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями, на яке були запрошені представники міжнародних Проектів, з якими Рада суддів України співпрацює найтісніше. 

Відтак, у робочій зустрічі взяли участь: керівник програми "Нове правосуддя" - Девід Вон, його заступниця Наталія Петрова та юридичний радник Ашот Агоян; головна міжнародна експертка Проекту ЄС "Право-Justice" Анна Адамська-Голланд та керівник Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич.

"Ми маємо на меті, у вашій присутності, підбити підсумки роботи Комітету за період роботи новообраної Ради, інформувати вас про застосування досвіду, який отримуємо, спілкуючись з вашими експертами та тренерами, подякувати за підтримку ініціатив Ради і окреслити перспективи співпраці на рік 2019", - сказав голова Комітету, заступник Голови Ради суддів України Вадим Бутенко. Він також представив міжнародним партнерам членів Комітету, які брали участь у засіданні через відеоконференцзв'язок, а це судді Вікторія Чебан та Інна Плахтій та голову Комітету Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгора Краснова. 

"Я з радістю скористався запрошенням взяти участь у засіданні Комітету з тим, щоб особисто подякувати вам за роботу, яка стосується оновлення Кодексу суддівської етики і Коментаря до нього, а також за допомогу в оновленні Правил поведінки працівників апарату і розробці стандартів організації роботи суду. Це той пласт, який ми маємо спільними зусиллями розробити з урахуванням усіх завдань, що ставить перед нами суспільство", - сказав Єгор Краснов. 

У цьому зв'язку, члени Ради детально інформували партнерів про підсумки роботи у тих компонентах, які безпосередньо реалізовуються за їхньої підтримки. Зокрема, члени Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями представили детальний звіт про результати навчального візиту делегації Ради до Канади, який відбувся у листопаді минулого року за безпосереднього сприяння Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи та Національного інституту суддів Канади задля обміну досвідом, ознайомлення з найкращими практиками врегулювання конфлікту інтересів, роботою суддівського самоврядування та організацією взаємодії судово-правових інституцій. 

"Перебуваючи у Канаді, - зазначила членкиня Ради, суддя Шевченківського районного суду міста Чернівці Вікторія Чебан, - ми зрозуміли, які додаткові механізми можна задіювати для забезпечення незалежності суддів і консолідації зусиль правничої спільноти для підвищення авторитету судової влади загалом". 

Щодо планів на 2019 рік, то, як зазначив голова Комітету Вадим Бутенко, вони чітко визначені і затверджені рішенням Ради суддів України від 25 січня 2019 року №1. 

У підсумку зустрічі Вадим Бутенко від імені Ради вручив представникам Проектів Подяки Ради суддів України. "Подяка Ради суддів України, це наше визнання вашої підтримки і свідчення того, що нам є над чим працювати, реалізовувати і досягати спільними зусиллями", - наголосив Вадим Бутенко. 


Прес-служба РСУ