Рада Суддів
України

uaUA enEN

27.04.2017, 04:47

У Вінницькому ОАС відбулась урочиста нарада з нагоди святкування 10-ї річниці процесуальної діяльності У Вінницькому ОАС відбулась урочиста нарада з нагоди святкування 10-ї річниці процесуальної діяльності

25 квітня 2017 року, за участю колективу суду та представників вищих судових інституцій України у Вінницькому окружному адміністративному суді відбулась урочиста нарада з нагоди святкування 10-ї річниці процесуальної діяльності.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Вінницького окружного адміністративного суду Олександр Вільчинський. Під час виступу очільник суду зауважив, що наявність в сучасній демократичній країні адміністративного судочинства є показником відповідності національної судової системи міжнародно-правовим стандартам забезпечення прав і свобод людини і громадянина, а також утвердження принципу законності у сфері реалізації виконавчої влади.
Підсумовуючи десятирічний досвід процесуальної діяльності суду, безперечно, нам є чим пишатися, - зазначив Олександр Вільчинський, адже за допомогою втілених новацій забезпечується реалізація таких важливих для правової держави принципів як відкритість, неупередженість та доступність суду.
На переконання голови суду наполеглива праця високопрофесійного суддівського корпусу, працівників апарату суду є запорукою ефективного захисту прав і свобод громадян.
У ході заходу з вітальним словом та побажаннями подальшого процвітання до колективу Вінницького окружного адміністративного суду звернувся перший голова Вінницького окружного адміністративного суду – голова Вінницького апеляційного адміністративного суду - Віталій Кузьмишин.
Також, колектив суду отримав слова вітань від шановних гостей: голови Вищого адміністративного суду України Олександра Нечитайла, першого голови Вищого адміністративного суду України, одного з фундаторів української адміністративної юстиції, судді Конституційного Суду України у відставці Олександра Пасенюка, голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, голови Ради суддів України, судді Верховного Суду України Валентини Сімоненко, радника голови Вищого адміністративного суду України, судді Вищого адміністративного суду України у відставці Михайла Цуркана, заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області Олега Кислиці, голови Хмельницького окружного адміністративного суду Віктора Касапа, голови Чернівецького окружного адміністративного суду Тетяни Брезіної, голови Господарського суду Вінницької області Федора Колбасова, голови Вінницького міського суду Вінницької області Андрія Михайленка.
В рамках урочистої наради за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, проявлену ініціативу, творчий підхід до виконання службових завдань та з нагоди 10-ї річниці процесуальної діяльності Вінницького окружного адміністративного суду працівників суду нагороджено почесними відзнаками.
Переконані, що наше вірне служіння Закону, інтересам України, почуття відповідальності, виваженості та толерантності є запорукою зміцнення поваги та довіри українського народу до служителів Феміди.

За інформацією прес-служби ВОАС

Прес-центр судової влади