Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.12.2017, 13:25

Уряд України затвердив Постанову про охорону судів Уряд України затвердив Постанову про охорону судів

Оприлюднено Постанову Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2017 року № 902 "Про затвердження переліків судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії".

Пунктом 39 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень Служби судової охорони, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснюються підрозділами Національної поліції України та Національної гвардії України.

ПОСТАНОВА

від 1 грудня 2017 р. № 902 Київ

Про затвердження переліків судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії

Відповідно до пункту 39, підпункту 4 пункту 45 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 2 червня 2016 р. № 1402-VIII "Про судоустрій і статус суддів" Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити:

перелік судів, інших органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції, згідно з додатком 1;

перелік судів, інших органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної гвардії, згідно з додатком 2;

перелік судів, інших органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється технічними засобами охоронного призначення поліції охорони Національної поліції, згідно з додатком 3.

2. Установити, що тимчасово в населених пунктах, розташованих на території проведення антитерористичної операції (на період до завершення антитерористичної операції), та в населених пунктах на тимчасово окупованій території України не здійснюється охорона судів згідно з додатком 4.

3. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2015 р. № 906 "Про забезпечення охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз" (Офіційний вісник України, 2015 р., № 90, ст. 3042).

Прем’єр-міністр України                                     В. ГРОЙСМАН