Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.03.2022, 14:26

Увага! Змінено територіальну підсудність судових справ! Увага! Змінено територіальну підсудність судових справ!

Увага! Розпорядженням Верховного Суду від 06.03.2022 № 1/0/9-22 "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану" відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", враховуючи неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, змінено територіальну підсудність судових справ.

З розпорядженням Голови Верховного Суду можна ознайомитись  тут .

Відповідно з розпорядженням підсудність змінено для 48 судів України у Донецькій, Київській, Луганській та Херсонській областях.

Нагадаємо, раніше, 2 березня 2022 року, Рада суддів України оприлюднила рекомендації  роботи судів в умовах воєнного стану.

У рекомендаціях зазначається, що особливості роботи суду визначаються виходячи з поточної ситуації у відповідному регіоні. Зазначене рішення ухвалювати зборами суддів (за можливості, включно із використанням будь-яких засобів зв'язку дистанційно) У разі неможливості скликати і провести збори – відповідні рішення ухвалювати головою суду або особою, що виконує його обов'язки.

Обгрунтовуючи прийняття РСУ рекомендацій судам щодо здійснення правосуддя під час воєнного стану, голова Ради Богдан Моніч зазначив, що приймалися вони з урахуванням загрози життю, здоров'ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів. "Ми рекомендували оперативно приймати рішення про тимчасове зупинення здійснення судочинства певним судом до усунення обставин, які зумовили припинення розгляду справ. Голови судів зобов'язані інформувати про такі рішення оперативні штаби в областях, Верховний Суд, Раду суддів України, ДСА України",- інформує Богдан Моніч.

Пресслужба РСУ