Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.10.2021, 04:58

В Офісі Президента відбулася зустріч щодо реалізації судової реформи в Україні В Офісі Президента відбулася зустріч щодо реалізації судової реформи в Україні

Голова Ради суддів України Богдан Моніч взяв участь в робочій зустрічі щодо імплементації судової реформи, що відбулася в Офісі Президента України, і під час якої було обговорено питання відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та порядку обрання на посади членів Вищої ради правосуддя (ВРП).

У робочій зустрічі також взяли участь: голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, очільник Комісії з питань правової реформи при Президентові України Сергій Іонушас, заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов, голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Андрій Костін, голова Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, голова Верховного Суду Валентина Данішевська, представники посольств країн «Великої сімки» та Європейського Союзу в Україні.

Богдан Моніч зазначив, що Рада суддів України продовжує роботу над визначенням кандидатур до Етичної ради. Він сподівається, що наприкінці жовтня Рада суддів проведе співбесіди з кандидатами.

Андрій Костін зауважив, що діалог щодо формування Етичної ради на цьому етапі має оптимістичний вигляд.

«Дуже важливо, що Рада суддів готова виконувати закон і делегувати своїх представників до Етичної ради. Для нас важливо, щоб Етична рада запрацювала», – наголосив він.

Також народний депутат відзначив важливість початку роботи конкурсної комісії для обрання кандидатів до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

«Треба якнайшвидше почати роботу цієї конкурсної комісії», – додав він.

Керівник сектору з питань верховенства права та боротьби з корупцією Представництва Євросоюзу в Україні Манфредас Лімантас наголосив, що Етична рада має якомога швидше розпочати свою роботу, щоб реалізація судової реформи продовжувалася.

«Це буде комплексна реформа, яка принесе користь і українським громадянам, і міжнародним інвесторам», – наголосив Манфредас Лімантас.

Учасники зустрічі підтвердили важливість проведення регулярних консультацій щодо стану реалізації судової реформи.

Про подробиці зустрічі читайте на Офіційному  інтернет-представництві Президента України

Пресслужба РСУ