Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.09.2016, 04:30

ВККС відсторонила від посади 4 суддів ВККС відсторонила від посади 4 суддів

7 вересня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийнято рішення про відсторонення та продовження строку відсторонення суддів від займаної посади.

Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила Швеця Віктора Олександровича від посади судді Вищого господарського суду України строком на два місяці.

Комісія продовжила на місяць строк відсторонення:

Горячківської Людмили Володимирівни – від посади судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області;

Волкової Світлани Яківни – від посади судді Печерського районного суду міста Києва;

Вознюка Сергія Михайловича – від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Комісія відклала розгляд питання про відсторонення та продовження строку відсторонення стосовно шести суддів:

Салія Володимира Васильовича – від посади судді Жидачівського районного суду Львівської області;

Лисенка Владислава Вікторовича – від посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області;

Горбатенко Олени Михайлівни – від посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області;

Кренцеля Михайла Івановича – від посади судді та голови Козівського районного суду Тернопільської області;

Волощука Віктора Васильовича – від посади судді Олевського районного суду Житомирської області;

Вовка Сергія Володимировича – від посади судді Печерського районного суду міста Києва.

Довідково:

Суддя Швець В.О.

Суддя Швець В.О. підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 15, частиною четвертою статті 190, частиною другою статті 28, частиною другою статті 383 та частиною другою статті 384 Кримінального кодексу України, а саме у шахрайстві, завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, даванні завідомо неправдивих показань.

Суддя Салій В.В.

Суддя Салій В.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Суддя Лисенко В.В.

Суддя Лисенко В.В. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статтею 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Суддя Горячківська Л.В.

Рішенням Комісії від 08 липня 2016 року суддю Горячківську Л.В. відсторонено від посади строком на два місяці.

Суддя Горячківська Л.В. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб для себе та третьої особи за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Суддя Горбатенко О.М.

Рішенням Комісії від 11 травня 2016 року суддю Горбатенко О.М. відсторонено від посади строком на два місяці, а рішенням від 08 липня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.

Суддя Горбатенко О.М. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди у значному розмірі для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Суддя Вознюк С.М.

Рішенням Комісії від 10 червня 2016 року Вознюка С.М. відсторонено від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області строком на два місяці, а рішенням від 28 липня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.

Суддя Вознюк С.М. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.

Суддя Кренцель М.І.

Рішенням Комісії від 11 квітня 2016 року суддю Кренцеля М.І. відсторонено від посади строком на два місяці, а рішеннями від 10 червня та 08 липня 2016 року строк відсторонення продовжувався на один місяць.

Суддя Кренцель М.І. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вимогу, дій з використанням наданої йому влади, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Суддя Волощук В.В.

Рішенням Комісії від 14 червня 2016 року суддю Волощука В.В. відсторонено від посади строком на два місяці.

Суддя Волощук В.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Суддя Вовк С.В.

Рішенням Комісії від 04 квітня 2016 року Вовка С.В. відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, рішеннями Комісії від 03 червня, 01 та 28 липня 2016 року строк відсторонення продовжувався на один місяць.

Суддя Вовк С.В. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, – постановлення завідомо неправосудного рішення.

Суддя Волкова С.Я.

Рішенням Комісії від 14 червня 2016 року Волкову С.Я. відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, а рішенням від 28 липня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.

Суддя Волкова С.Я обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою та другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.

За інформацією Прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади