Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.04.2024, 15:11

ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю Сергія Варняка ВРП відсторонила від здійснення правосуддя суддю Сергія Варняка

Суддю Херсонського окружного адміністративного суду, відрядженого до Одеського окружного адміністративного суду, Сергія Варняка тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила 3 квітня 2024 року.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Під час розгляду дисциплінарної справи встановлено, що Сергій Варняк з серпня 2022 року не з’являється до суду, до якого він був відряджений та не здійснював правосуддя, а після деокупації Херсону добровільно переїхав на тимчасово окупований лівий берег Херсонщини, отримав ідентифікаційний номер платника податків російської федерації та пенсію країни агресора, а також активно звертається до судових органів, створених окупаційною владою.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

За інформацією Вищої ради правосуддя