Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.03.2018, 08:18

XV черговий з'їзд суддів України розпочав свою роботу XV черговий з'їзд суддів України розпочав свою роботу

Розпочав свою роботу XV черговий з'їзд суддів України. Відкриваючи з'їзд Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко повідомила, що зареєстровано 300 делегатів. 

Нагадаємо: всього зборами суддів судів України було обрано 308 делегатів. Відтак кворум на зібранні є, і голова Ради суддів Валентина Сімоненко відкрила з'їзд та запросила до почесної президії Голову Верховного Суду Валентину Данішевську, Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, Голову Конституційного Суду України Станіслава Шевчука.

Голова РСУ Валентина Сімоненко зачитала привітання Президента, який наголосив, що завдяки проведенню судової реформи вперше в історії України політичні органи позбавлені важелів впливу на судову систему. "Вища кваліфікаційна комісія суддів, Вища рада правосуддя та Рада суддів України тепер відіграють головну, а не декоративну роль", - зазначається у зверненні до з'їзду. Очільниця органу суддівського самоврядування й від свого імені привітала делегатів  та побажала їм плідної роботи. 

У свою чергу Голова Верховного Суду Валентина Данішевська зазначила, що вже другий рік судова система живе за новими правилами і судді отримали гарантії незалежності. 

"Два з половиною місяці працює новий Верховний Суд. Маємо успіхи, бачимо й проблеми", - зауважила Валентина Данішевська. За її словами, судова реформа у частині законодавчого забезпечення практично завершена. "Наступне завдання - зробити її дієвою та результативною", - підкреслила Голова Верховного Суду. На її думку, повернути довіру до судової влади - це робота не тільки судів, а й Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України та Державної судової адміністрації України. Валентина Данішевська наголосила на тому, що нинішній з'їзд має поповнити кадрами ВРП та ВККС, а також обрати новий склад РСУ. Вона висловила сподівання, що до цих органів потраплять професіонали високого рівня, котрі здобули довіру колег у судах, в яких вони працюють чи працювали; здатні ефективно працювати не лише у вирішенні спорів, а також можуть комунікувати з громадськістю, чути один одного та суспільство. Насамкінець Валентина Данішевська побажала делегатам успіхів у роботі та зробити гідний вибір.

Он-лайн трансляція з'їзду доступна на посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=mwTm8EFBYoo


Прес-служба РСУ