Рада Суддів
України

uaUA enEN

02.08.2019, 08:38

XVII позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 29-30 жовтня 2019 року у Києві XVII позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 29-30 жовтня 2019 року у Києві

В Києві розпочалося засідання Ради суддів України, на якому планується, окрім інших, розглянути питання, що стосуються організації і проведення XVII позачергового з'їзду суддів України та визначитися щодо відповідності осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України. 

Відкриваючи засідання, Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що всі питання, які винесено на розгляд, мають важливе значення  як для суддівської спільноти, так і для організації роботи судів, проте лакмусовим папірцем для оцінки діяльності органів суддівського самоврядування буде проведення з'їзду і, що головне, розгляд та прийняття рішень з питань, які він підійматиме.

У засіданні беруть участь 22 члени Ради суддів України та Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

Щодо розгляду першого питання порядку денного "Про вирішення організаційних питань та проведення XVII позачергового з'їзду суддів України", то члени Ради вирішили, що XVII позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 29-30 жовтня 2019 року у Києві. Дата проведення з'їзду була змінена з урахуванням наявності у столиці вільних приміщень, що дозволяють проводити форуми подібних масштабів.

Відтак, місцем проведення  ХVІI позачергового з’їзду суддів України визначено конгрес-холл готелю "Президент" за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12. 

Окрім цього, члени Ради суддів України затвердити кількість делегатів на ХVІІ позачерговий з’їзд суддів України. Їх буде 277. Сюди ж входять і делегати від судів, що перебувають на етапі ліквідації, а це Верховний Суд України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий адміністративний та Вищий господарський суди України. Інтереси суддів із цих судів представлятимуть по одному делегату, виходячи з квотного принципу один від двадцяти суддів, які перебувають у штаті суду.

Також РСУ рекомендувала провести Спільні збори суддів місцевих загальних судів України  до 01 жовтня 2019 року. Відповідно, головам місцевих загальних судів рекомендовано провести збори суддів в місцевих загальних судах по виборах таємним голосуванням делегатів на Спільні збори не пізніше, ніж за 2 тижні до дати проведення Спільних зборів.

Протоколи про обрання делегатів з’їзду у Раді суддів України очікуватимуть до 03 жовтня 2019 року. Щодо складу членів організаційних комітетів з підготовки та проведення Спільних зборів, то необхідні документи мають бути направлені на затвердження Раді суддів України до 14 серпня 2019 року.

"Як бачите, колеги, строки у нас досить стислі, тому я просив би вас надзвичайно організовано підійти до вирішення усіх питань, що стосуються організації і проведення XVII позачергового з'їзду суддів України", - підсумував розгляд питання Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Прес-служба РСУ