Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.03.2017, 11:56

Заява Ради суддів України з приводу протиправних дій проти Голови ВРП Ігоря Бенедисюка Заява Ради суддів України з приводу протиправних дій проти  Голови ВРП Ігоря Бенедисюка

Рада суддів України висловлює глибоку занепокоєність зухвалими протиправними діями так званих громадських активістів щодо Голови Вищої ради правосуддя України Ігоря Михайловича Бенедисюка.

Подія, що сталася ввечері, 17 березня, біля помешкання Голови ВРП, стала черговим підтвердженням цілеспрямованої боротьби деструктивних сил, що прикриваються вимогами часу, суспільства і громадськості, діють як проти судової влади України, так і проти Держави України в цілому.

Погрози, залякування, фізичний тиск, шантаж, у який би спосіб вони не здійснювались, безпідставні обвинувачення на адресу суддів, а тепер вже і Голови Вищої ради правосуддя - представника конституційного органу України, Рада суддів України вважає неприпустимими.

Рада суддів України неодноразово заявляла, що судді поділяють прагнення суспільства щодо необхідності реформування судової системи і самі докладають максимум зусиль для того, щоб усі процеси, які з цим пов'язані, відбувалися у правовому полі прозоро, з дотриманням усіх європейських стандартів та норм. Зокрема, для того, щоб активізувати роботу Вищої ради правосуддя, судді України на XIV позачерговому з'їзді, який відбувся 14-15 березня цього року у Києві, обрали чотирьох членів ВРП з числа суддів. Проте, поступальний характер судової реформи, який зумовлений виключно забезпеченням права громадян на вільний доступ до правосуддя, викликає незадоволення з боку радикально налаштованих сил, котрі не зумівши знищити судову владу в Україні, почали влаштовувати провокації вже проти очільників судової влади, людей, які мають беззаперечний авторитет серед суддівської спільноти, а це - неприпустимо.

Рада суддів України вимагає від правоохоронних органів України з усією відповідальністю підійти та в найстисліші терміни провести розслідування неправомірних дій проти Голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та сприяти припиненню протиправної практики використання громадських активістів для незаконного тиску на суддів та суди. 

Рада суддів України