Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.12.2021, 09:53

​«Забезпечення судової безпеки в умовах збройного конфлікту» - нова фаза Ініціативи від Проєкту ЄС «Право-Justice» ​«Забезпечення судової безпеки в умовах збройного конфлікту» -  нова фаза Ініціативи від Проєкту ЄС «Право-Justice»

Голова Ради суддів України Богдан Моніч третього грудня 2021 року взяв участь в обговоренні реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди» - «Забезпечення судової безпеки в умовах збройного конфлікту».

Ініціатива супроводжується Проєктом ЄС «Право-Justice» за безпосередньої підтримки Ради суддів України, Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони.

Звертаючись до учасників конференції з вітальним словом, Богдан Моніч зазначив, що Проєкт цією Ініціативою започаткував і проводить цілий ряд тематичних конференцій на ключові питання діяльності судів.

«Тематика сьогоднішньої конференції надзвичайно важлива з огляду на те, що в країні триває збройний конфлікт і, безумовно, як й у відправленні правосуддя, так і в організації та забезпеченні безпекової діяльності судів на Сході України, на прифронтових територіях, є свої особливості і ми вчимося з ними жити й працювати. Загалом та кількість учасників, які беруть участь в конференції (майже 200), підтверджує, що тематика й актуальність цієї Ініціативи є не те що цікавою, а об’єктивно і практично надзвичайно важливою», - наголосив Голова Ради суддів України.

На його думку, досвід, який отримують і яким діляться судді і працівники судів з прифронтових територій, дозволить вибудувати чітку систему забезпечення правосуддя в умовах збройного конфлікту.

Богдан Моніч подякував представникам Проєкту ЄС «Право-Justice» в особі головної міжнародної експертки з питань судової реформи пані Анні Адамській-Галлант за постійну увагу до питань організації діяльності українських судів та підтримку ініціатив Ради суддів України щодо організації належного рівня доступу громадян до правосуддя.

Пресслужба РСУ