Рада Суддів
України

uaUA enEN

26.02.2018, 16:33

Збори суддів ВОАС звернулися до РСУ щодо подій, які мали місце у суді 23 лютого 2018 року Збори суддів ВОАС звернулися до РСУ щодо подій, які мали місце  у суді 23 лютого 2018 року

Збори суддів Волинського окружного адміністративного суду  звернулися  до Ради суддів України  з вимогою вжити дієвих заходів щодо запобігання дій, спрямованих на підривання авторитету правосуддя та посягання на незалежність суддів.

Звернення до Ради суддів України зумовлено подіями, що мали місце у приміщенні Волинського окружного адміністративного суду 23 лютого 2018 року, коли правоохоронці, одягнуті у цивільний одяг, увірвалися у приміщення суду і провели обшук у службових кабінетах.

Під час данного вторгнення було пошкоджено електронний замок на дверях входу в адміністративне крило. Не пред’являючи службових посвідчень та будь-яких інших документів, вказані особи  увірвалися у приймальню голови суду, його службовий кабінет та суміжні з ним приміщення. При проведенні обшуку посадовими особами прокуратури було вилучено документи, комп’ютерна техніка та жорсткий диск з записами камер відеоспостереження, розміщених в приміщенні суду. 

Вказане вище дає підстави вважати дії співробітників прокуратури по проведенню обшуку в приміщенні Волинського окружного адміністративного суду протиправними та такими, що спрямовані на втручання в процес здійснення правосуддя суддями шляхом вчинення на них тиску. Вбачається намір вплинути на об’єктивність прийняття судом рішень по окремим справам, які перебувають на розгляді в суді.

Збори суддів просять Раду суддів України повідомити про кричущий випадок втручання правоохоронних органів у діяльність судової установи у звіті про стан незалежності судової гілки влади, який буде оприлюднено на XV черговому з'їзді суддів України.

Прес-служба РСУ