Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

20.07.2016, 14:05

20 липня Вища рада юстиції розглянула 99 заяв суддів про звільнення з посад за загальними обставинами 20 липня Вища рада юстиції розглянула 99 заяв суддів про звільнення з посад за загальними обставинами

На засіданні Вищої ради юстиції 20 липня 2016 року було прийнято рішення внести подання про звільнення з посад у відставку стосовно 92 суддів, та за власним бажанням – стосовно 4 суддів.

За результатами розгляду 99 заяв суддів про звільнення з посад за загальними обставинами Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку.

Список суддів, які подали заяви про відставку читайте тут

Крім того, Вища рада юстиції вирішила залишити без розгляду заяву Тимошенко Ірини Вольдемарівни про звільнення з посади судді Болградського районного суду Одеської області у відставку у зв’язку з її відкликанням.

Прийнято рішення також внести подання до Верховної Ради України про звільнення з посад за власним бажанням:

Бишова Максима Вікторовича – з посади судді Донецького апеляційного адміністративного суду;

Маймура Фелікса Федоровича – з посади Кіровського районного суду міста Дніпропетровська;

Срокіної Ірини Іванівни – з посади Жовтневого районного суду міста Харкова.

Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення Лукінової Марини Володимирівни з посади судді Житомирського районного суду Житомирської області за власним бажанням.

Повідомлення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про досягнення суддею Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Степановим Олександром Миколайовичем шістдесяти п’яти років залишено без розгляду, скільки 5 липня 2016 року Верховною Радою України його звільнено з посади у відставку.

Вища рада юстиції відклала розгляд заяви про звільнення у відставку з посади судді Вищого адміністративного суду України Сороки Миколи Олексійовича у зв’язку із незавершенням ВРЮ розгляду питання про притягнення цього судді до дисциплінарної відповідальності.

За інформацією відділу взаємодії зі ЗМІ

Прес-центр судової влади