Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

30.03.2017, 15:05

382 кандидати до Верховного Суду допущено до співбесід за результатами іспиту – ВККСУ 382 кандидати до Верховного Суду допущено до співбесід за результатами іспиту – ВККСУ

За результатами першого етапу кваліфікаційного оцінювання – іспиту – 382 кандидати проходять до наступного етапу конкурсу на посади суддів Верховного Суду. Таке рішення було прийнято на засіданні ВККСУ щодо допуску кандидатів до другого етапу кваліфікаційного оцінювання, яке відбулося 29 березня 2017 року, - повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Зокрема, 74 кандидати претендують на посади суддів Касаційного адміністративного суду, 88 – Касаційного господарського суду, 108 – Касаційного кримінального суду, 112 – Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

Серед кандидатів: 73% – судді, 10% – адвокати, 10% – науковці, 7% – мають сукупний стаж.

До Верховного Суду претендують 106 – кандидатів наук та 19 – докторів наук. Гендерний розподіл такий: жінок – 143, чоловіків – 293. Наймолодшому кандидату 32 роки, а найстаршому – 62.

Нагадаємо, що іспит складався з анонімного письмового тестування та виконання практичного завдання.

Для допуску до участі у наступному етапі кваліфікаційного оцінювання – співбесіді - Закон України «Про судоустрій і статус суддів» та «Положення про порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, показники відповідності критеріям кваліфікаційного оцінювання та засоби їх встановлення» вимагають встановлення мінімально допустимого балу за результатами складення кандидатами іспиту як першого етапу кваліфікаційного оцінювання.

29 березня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України на своєму засіданні встановила мінімально допустимий бал першого етапу кваліфікаційного оцінювання: для Касаційного адміністративного суду – 127 балів, Касаційного господарського суду – 130 балів, Касаційного кримінального суду – 119 балів, Касаційного цивільного суду – 125 балів.

ВККСУ вирішила допустити до 2 етапу кваліфікаційного оцінювання – дослідження досьє та проведення співбесіди кандидатів, які набрали мінімально допустимий і більше балів. Також ці кандидати пройдуть тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей. Їх досьє досліджуватиме Громадська рада доброчесності. Комісія, зокрема, буде враховувати інформацію та висновки Громадської ради доброчесності у разі, якщо такі їй будуть надані.

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади