Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

27.04.2015, 14:06

Члени Ради суддів України взяли участь у засіданні робочих груп в рамках проекту Члени Ради суддів України взяли участь у засіданні робочих груп в рамках проекту

У рамках проекту «Підтримка реформи системи суддівської відповідальності в Україні» 27 березня 2015 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулося перше засідання робочих груп. Темою обговорення стала імплементація нового законодавства з питань дисциплінарної відповідальності суддів та обговорення можливих концепцій створення єдиного органу, відповідального за формування суддівського корпусу.

З вітальним словом до учасників засідання звернулись Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, експерти Ради Європи і Венеціанської комісії Лорена Бахмаєр Вінтер та Герхард Рейсснер.

Участь у засіданні робочих груп взяли Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, член Ради суддів України Тетяна Чумаченко, а також заступник Голови Комісії Микола Патрюк, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко, в.о. керівника служби дисциплінарних інспекторів секретаріату Комісії Світлана Шокун, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Поліна Казакевич, менеджер проекту Ради Європи та Європейського Союзу «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні» Андрій Кавакін, начальник управління з питань організації підготовки суддів секретаріату Комісії Роман Савчук, дисциплінарні інспектори Комісії Олена Овсяннікова, Яна Третяк, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, національні експерти в рамках Проекту Андрій Василенко, Ігор Корніюк та Олена Овчаренко, директор Центру суддівських студій Наталія Верещинська.

Учасники зустрічі обговорили зміни до нормативно-правових актів, що стосуються дисциплінарної відповідальності суддів, європейські стандарти та практику застосування дисциплінарного провадження, зокрема вимоги Європейського суду з прав людини в рішеннях у справах «Олександр Волков проти України» та «Салов проти України», заслухали рекомендації Ради Європи щодо створення єдиного органу, відповідального за формування суддівського корпусу, а саме форматів злиття та функцій новоствореного органу. Також було розглянуто можливість залучення міжнародних та національних експертів Ради Європи до діяльності Комісії в рамках Проекту.

Нагадаємо, мета Проекту полягає у вдосконаленні нормативної бази і процедур дисциплінарних органів у системі судочинства.