Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

16.05.2024, 16:08

День вишиванки в Україні - нескорені й рішучі, оповиті родинною пам'яттю й любов'ю в сім'ї День вишиванки в Україні - нескорені й рішучі, оповиті родинною пам'яттю й любов'ю в сім'ї

"В орнаменті вишиванок, які ми обираємо для себе, для своїх дітей і рідних, закодовано найцінніше, до чого ми прагнемо у житті: щастя, воля, все, що дороге нам до болю. Це наш оберіг від усього лихого, це наш символ краси, здоров'я та щасливої долі, це символ родинної пам'яті та любові у сім'ї" (Богдан Моніч - Голова Ради суддів України) 

"Україно моя, вишиванко. Ти мій біль, моя мука і доля. Я без тебе, як день без світанку. Я без тебе, як жайвір без поля".

Наталія Мороз - суддя господарського суду Львівської області 

"Оберіг - сорочку вишила для сина. Візерунком стала рідна Україна. Мамину турботу збереже сорочка, захистять від лиха хрестиків рядочки" (Леся Вознюк)

Андрій Потапенко - суддя Ржищевського міського суду Київської області.

"Вишиванко, моя вишиванко, смерекова вишнева жага! Ти далеких Карпат полонянка. Ти Дніпра мого, хвиля жива".

Олег Головенко з командою

"На моїй Одещині основними кольорами були переважно червоний, чорний, синій та жовтий. Вузькою смужкою обробляли краї рукавів, аби вони були пишними. На цьому фото не видно усіх особливостей одеської вишивки, але вона у мене в душі". 

Асен Адамов - суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

"Душею я до полотна пристану. Та настелю на ньому краєвид. Я іншою ніколи вже не стану. Під впливом промайнулих літ".

Вікторія Чебан - суддя Шевченківького районного суду міста Черніці.

"А мати шила і думки вплітала. Так долю вишивала день при дні, щоб добра доля сина не минала. А як же вишивала рушники, і дарувала дітям на дорогу, щоб діти подолали всі шляхи й верталися до рідного порогу".

Костянтин Кобилянський - суддя Окружного адміністративного суду міста Києва

"Дочка своїх батьків, з успадкуванням віри. Не вірю в фарт та успіх навманя. Ціную спадок, що дає нам сили і не зріктися віри в майбуття!".

Олена Ганечко - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду.

"Червоними і чорними, червоними і чорними нитками вишита моя доля, власне, як і доля України. Я знаю, що з нею я зараз єдине ціле, і далі так і буде!"

Тетяна Невідома - суддя Київського апеляційного суду

З Днем вишиванки!

Пресслужба РСУ