Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

21.05.2018, 10:55

”Діти- це завжди джерело натхнення та позитиву”- Олег Ткачук ”Діти- це завжди джерело натхнення та позитиву”- Олег Ткачук

Сьогодні до Верховного Суду завітали учні фінансово-правового ліцею. Голова Ради суддів України радо поспілкувався з ліцеїстами зазначивши, що вибір майбутньої професії є дуже важливим кроком для кожного.

"Якщо ви обрали юридичне спрямування, то напевно хтось з вас хоче бути суддею в майбутньому. Сьогодні ми в Верховному Суді, де працюють найфаховіші судді, які пройшли конкурс" - почав свою розповідь Олег Ткачук.
У розмові з молоддю Голова Ради суддів відзначив, що Верховний Суд приділяє велику увагу розвитку правосвідомості молодого покоління, за яким, він переконаний, майбутнє української юридичної науки і практики.

Він розповів учням про історію Кловського палацу, в якому працюють судді Великої палати Верховного Суду, про організацію роботи в ході судових засідань, ознайомив з функціонуванням технічних засобів, якими забезпечується проведення засідань Суду.

Із захопленням ліцеїсти розглядали експозицію музею та дізнались, за допомогою чого здійснювали своє волевиявлення на території України в античні часи, про Руську правду, яку видав Ярослав Мудрий, найдавніший кодекс прав часів Київської Русі та про історію розвитку судової гілки влади з найдавніших часів до сьогодення.

Завершилася ж зустріч теплими словами вдячності від ліцеїстів за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю Суду, побажаннями успішного навчання, сподіваннями на нові зустрічі в майбутньому і, звісно, що спільним фото на згадку.

Прес-служба РСУ