Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

12.07.2016, 09:01

Донори готові допомогти Комісії у проведенні конкурсу до Верховного Суду Донори готові допомогти Комісії у проведенні конкурсу до Верховного Суду

8 липня 2016 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася координаційна зустріч донорів з питань проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду.

Голова Комісії Сергій Козьяков подякував міжнародним партнерам за підтримку, яка вже надавалася Комісії, зокрема щодо процесу первинного кваліфікаційного оцінювання суддів. Він зазначив, що, зважаючи на зміни до Конституції та нові виклики, які наразі виникли перед ВККСУ, особливо важливою є допомога донорів під час конкурсу до Верховного Суду. Ця подія повинна стати національним проектом.

З основними завданнями Комісії в частині проведення конкурсу на заміщення вакантних посад суддів Верховного Суду у концепції нової редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасників зустрічі ознайомила керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко. Серед головних завдань:

  1. Затвердження локальних нормативно-правових актів.
  2. Формування Громадської ради доброчесності.
  3. Прийом заяв та опрацювання поданих до них документів.
  4. Проведення кваліфікаційного оцінювання.
  5.  Проведення конкурсу та внесення рекомендацій Вищій раді правосуддя щодо призначення кандидатів на посаду судді. 

Сергій Козьяков додатково зазначив, що під час кваліфікаційного оцінювання для кандидатів у Верховний Суд Комісія потребуватиме допомоги у забезпеченні програмним комплексом, оргтехнічним та комп’ютерним обладнанням, облаштуванням приміщення для проведення іспиту, забезпечення механізмом встановлення особистої та соціальної компетентності кандидата.

Також Сергій Козьяков особливо наголосив на важливості інформування зацікавленої громадськості щодо змісту процедур, за якими буде проведено конкурс, максимально повної інформації щодо кандидатів та результатів конкурсу. 

У свою чергу, керівники донорських організацій та проектів висловили повну підтримку діяльності Комісії та висловили бажання допомогти у проведенні конкурсу у Верховний Суд.

Детальніше про зустріч керівників міжнародних Проектів з членами ВККСУ читайте тут.

За інформацією прес-служби ВККСУ

Прес-центр судової влади