Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

25.07.2018, 13:08

Єгор Краснов: "З березня місяця до Ради суддів України надійшло 68 звернень щодо врегулювання конфлікту інтересів" Єгор Краснов:

В інтерв’ю "Цензор.НЕТ" з головою Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України Єгором Красновим кореспондентка видання Тетяна Бодня говорила про те, як колишньому адвокату працювати суддею, про навантаження, з яким доводиться зараз мати справу, а також про роботу над новим "Кодексом суддівської етики" та про повноваження Ради суддів України у здійсненні контролю за дотриманням законодавства щодо конфлікту інтересів в діяльності судів.


- Єгоре Володимировичу, Рада суддів планує внести зміни до Кодексу суддівської етики. Які саме зміни передбачаються і чому?

- В робочій групі обговорюється дуже багато питань, проте більша частина з них пов'язана з використанням соціальних мереж. Є пропозиція, щоб робоча група розробила для суддів якісь правила поведінки з цього питання. Наприклад, якщо з'являється якийсь негативний допис, який викликає резонанс та активну дискусію. Чи можуть його коментувати судді? Як бути, якщо коментарі судді почнуть цитувати? Або, наприклад, чи можуть судді в соціальних мережах товаришувати з адвокатами, прокурорами, учасниками процесів по тих справах, які вони слухають? Вже є випадки, коли відводи суддям заявлялись лише з тієї підстави, що в соцмережі суддя товаришує з адвокатом або прокурором.

- В Раді суддів України ви - голова Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів. Скільки надійшло звернень відносно конфлікту інтересів? І чому?

- З моменту початку роботи новообраної Ради суддів (з березня, цього року), до Комітету надійшло 68 звернень, з яких 54 вже розглянуто. Всі рішення Ради суддів з цього приводу можна побачити на сайті у відкритому доступі.

Повний текст інтерв'ю читайте тут

Джерело та фото: "Цензор.НЕТ"