Council of judges
of Ukraine

enEN uaUA

01.09.2015, 12:24

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зустрілася з представниками канадського освітнього проекту Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зустрілася з представниками канадського освітнього проекту

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зустрілася з представниками канадського проекту "Освіта суддів – для економічного розвитку" задля обговорення перспективи співпраці в рамках нового канадсько-українського проекту з підтримки судової реформи в Україні, який стосуватиметься утвердження незалежності суддів.

 З канадського боку проект представляли директор Національного суддівського інституту Канади пані суддя Адель Кент, директор Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади пані Бренда Каппер, директор з правових та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади пан Дональд Чіассон та менеджер Проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку» в Україні Ігор Осика.

Валентина Сімоненко детально інформувала закордонних колег про хід судової реформи і про те, що підготовка змін до Конституції в частині правосуддя вже практично завершена. Надалі, з її слів, на українську систему правосуддя очікує етап їх грамотної імплементації з тим, щоб забезпечити в Україні реалізацію справді демократичної, відповідальної, прозорої, доступної, неупередженої і незалежної системи судочинства.

Голова Ради суддів України зазначила, що зараз органи суддівського самоврядування спільно з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України та Національною школою суддів активно працюють над запровадженням кваліфікаційного оцінювання суддів. "Вже найближчого засідання Ради суддів України, яке відбудеться третього вересня, ми плануємо затвердити Порядок і методологію кваліфікаційного оцінювання суддів з тим, щоб розпочати процес оцінювання", - наголосила Валентина Сімоненко.

Щодо реалізації освітнього проекту, який стосується незалежності суддів, то голова органу суддівського самоврядування висловила переконання, що з українського боку окрім Ради суддів України та Верховного Суду України його партнерами стануть Вища рада юстиції та Вища кваліфікаційна комісія суддів, позаяк саме цих дві інституції мають безпосереднє відношення до формування в Україні професійного суддівського корпусу.

Також Валентина Сімоненко подякувала канадським партнерам за постійну допомогу, яка надається українським суддям у формі освітніх програм і запевнила, що суддівська спільнота і надалі перейматиме позитивний досвід роботи судових системи в демократичних державах з тим, щоб ефективно запроваджувати його в українському судочинстві.

Прес-центр судової влади